Del 2: Musikminnen

Äh, jag är så dålig på sånt här. Sånt som kräver disciplin och sätta egna deadlines. Så nu när jag är sjuk och dricker varm mjölk och har massa tid så river jag av allt på en gång. För jag VILL verkligen skriva om det. Tvåtusenelva alltså.

---------

Om musik skrev jag såhär en gång:

Det finns musikminnen
Och så finns det musik
som talar till en
/har saknat ditt skratt har saknat ditt hår
har saknat att ringa ibland och berätta hur det går/
Och tårarna man trodde hade tagit slut
Låg gömda i musik
Som talar till en

Men det är inte bara tårar som gömmer sig där, vet jag nu, utan alla möjliga känslor och lycka också. Så därför vill jag dela med mig av fyra låtar som för alltid kommer få mig att minnas tvåtusenelva. Inget speciellt, bara fyra låtar liksom.

1.

Det är faktiskt TVÅ ÅR sen den här låten släpptes nu, helt sjukt egentligen. Men den överlevde in i 2011 i alla fall, med råge. Så många kvällar, utekvällar, hemmafester och vanliga dagar som den här har spelats och vi har känt likadant varje gång.. Det är som en explosion av minnen: hesa röster dagen efter under 2011 innebär nästan alltid att vi vid i alla fall en tidpunkt sjungit med för allt vi har. Galna på dansgolv med händerna i luften och jag vet inte vad och stampa i golvet, ta mitt skimmer för jag brinner, och på balkonger terasser: jag tog en kula för dig och fick en smula tillbaks. Och sen i verkligheten, med en vän i handen och en annan på telefon. För dig ska jag göra det tusen gånger om.

2.

Det här är lite otippat kanske, och tror jag också den mest personliga och minst lyckliga av mina musikminnen. Men första gången jag hörde den här var på ett hotellrum i Paris och det gjorde mig helt knäpp. Det var som att han som spelade den för mig visste. Att i princip hela första versen och refrängen beskriver varenda känsla jag hade för honom just då. Sen glömde jag bort den här ända tills jag hörde Oskar Linnros sjunga den live. Det blev lite av en chock då också. Och nu igen, för jag hade egentligen tänkt på en annan låt men den fanns inte men så råkade den här göra det. Praktexemplet på musikminne nästan.

3.

Till lyckligare minnen: Jag blir helt extatisk i kroppen av att höra den här. På så många sätt markerade den slutet på tråkiga saker, typ vintern, skolan och också lite föregående musikminne. Minns en tidig sommardag när jag och en vän lyssnade på den här och tittade upp i en helt blå himmel och allt var bara bra. Bara precis sådär bra som det ska vara. Och sen minns jag att jag har lyssnat på den här typ i varenda bra ögonblick 2011. Min första danskväll på Sommar!, studenten, när jag glädjestädade på Protus, när jag satt på tunnelbanan hem efter en brunch. Överhuvudtaget bara så gör den här mig så så lycklig, alla fina stunder från 2011 i ett nötskal nästan.

4. (börjar på 0.35)

Den här är i och för sig också ganska personlig. Men representerar september-decemberhalvan av 2011. Den här låten var den första jag laddade ner efter att jag kom till Korea, och den spelades överallt på gatorna (den gör fortfarande det men inte lika ofta) och texten är rätt värdelös men jag blir så glad när jag hör den. Alltså bara det faktum att jag hörde den varannan minut när jag bara GICK PÅ GATAN. Det säger ju allt. Och det var så mycket nya intryck men allt var bara bra och kul och jaa, så blev jag ju kär det vet ni. Så det här är kanske mer ett minne för mig själv än för er, men ändå. Fan vad glad den gör mig.

 

Och ja. det var det. Fyra musikminnen från tvåtusenelva.


I will say it, don't say you understand

Tvåtusenelva-inläggen blev lite uppskjutna på grund av besök och nyår och sånt men de är på ingång. Tills vidare vill jag lite tipsa om en låt, och ja det är ungefär k-pop men inte riktigt ändå. Oavsett så är den sjukt bra, jag är smått besatt. Melodin och ljudet och allt är så mysigt, texten är bra och passar på nåt sätt så fint ihop med "ljudet" ...sen passar inte musikvideon ihop alls, men å andra sidan är den "hipster approved" som någon kommenterade under klippet (hahaha) så gillar man sånt går det ju att kolla bara därför, eller så kan man kolla för att det är en snygg kille som sjunger.
+ Videon nedanför har engelsk översättning på (jag hade aldrig fattat annars haha) så kan man se vad texten betyder, bra va?

RSS 2.0