rubriker kan ta sig version 2.0

JAG HAR ETT LIV! Äntligen! Har så mycket att göra för det mesta att jag nästan saknar den där tiden när jag gick runt och skrev långa, onödiga blogginlägg om mitt icke-existerande liv. Nu är jag oftast för trött för att blogga.

Men en sak kan jag berätta för er om - Ebnu och Mambala
Ebnu och Mambala är två negrer som går i min skola. Den ena går i fyran eller femman och den andra i trean. Jag och resten av min klass, älskar dom. Vi har gjort en sång om mambala. Den går såhär:
Person 1: Mambala
Person 2: m-a, m-a, m-a, m-a
Person 3: mmmmmmmmmmmmmm
Person 4: uhm-tiss, uhm-tiss uhm-tiss (eller hur man nu illusterar technobas)
det är lite svårt att förklara hur den låter. Men jag kanske kan spela in den någon gång.

I alla fall, min favorit av negerbröderna är Ebnu. Han är så liten och gullig och så gjorde han en jätteful lergubbe i skolan som jag gav honom massor av extra credit för på skolans utställning med elevarbeten. Fast han vet inte om att jag tycker om honom eftersom jag aldrig hälsar på honom eller pratar med honom, utan jag garvar mest när jag ser honom. Det har en väldigt speciell anledning. För att ni ska förstå varför, måste jag först berätta ett skämt för er.

"Alla barnen syntes i mörkret, förutom greger......."
Ja, ni kan ju själva räkna ut hur resten av skämtet går. Och detta skämt satt jag, M och R och garvade åt en hel 80minuters NOlektion (jag vet min humor äger). Detta var runt jul, i samma veva som min skola har sin årliga Julfest. Och även i år hade dom en sådan julfest, och precis som varje år ska treorna ha luciatåg, och precis som i varje luciatåg ska några vara tomtar. I år var Ebnu tomte.

och här kommer höjdpunkten - när tomtarna skulle framföra sitt nummer (som bestod av falsksång och hoppa runt i en ring), släckte man ner i salen för att ge lite mystisk tomtestämning. Med det resultatet att Ebnu försvann och blev en hoppande tomteluva mitt i en ring av vita tomtar. När jag insåg det, skickade jag ett sms till M:

"Alla tomtar syntes i mörkret, förutom Ebnu......"
Sen skrattade jag i en kvart. Faktiskt sitter jag och fnissar framför datorskärmen så fort jag tänker på det. Och varje gång jag ser Ebnu.

take care!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0