Ett annat språk (det måste vara därför)

Jag kan inte ens förklara
så har jag aldrig känt förr
Du är ett annat språk:
det måste vara därför

För fjärilarna kan jag
de har alltid varit samma
och varje extra hjärtslag
när du snuddar vid min panna

Jag kan höra vad du säger
men jag kan inte läsa dig
Och fast jag vill försöka
blir jag tyst så fort du ser på mig

Speglar rodnande kinder
så har de aldrig vart förr
Du är ett annat språk:
det måste vara därför

I found love

Den 15 februari 2010 skrev jag såhär här i bloggen: "Ni vet när det blir lite för mycket av de fina texterna och gitarrtonerna? När man bara blir ledsen fastän man egentligen vill vara glad. Då måste man ju liksom lyssna på någonting som är helt annorlunda allt annat. En vän till mig har infekterat sin omgivning med sydkoreansk fashion-pop som jag inte har varit jättestort fan av. Men så fick jag ett sånt där måste-lyssna-på-vad-som-helst-annat-ryck och nu är det här min favoritlåt."

och den 18 mars samma år skrev jag såhär: "Och jag borde skylla min dåliga uppdatering på det där, men det är tyvärr så att jag fortfarande är en smältande liten klump framför youtube. Det går över snart tror jag."


--

Ett och ett halvt år sitter jag i ett litet rum i Sydkorea med biljetter till deras konsert och det jag trodde var ett musikaliskt one night stand har blivit en seriös relation med en alldeles fantastisk kultur och jag så jävla lycklig. Fortfarande efter mer än en månad blir jag fortfarande alldeles fnittrig av att gå på stan och höra mina favoritlåtar spelas på gatan och i alla affärer. Och att gå in i affärer och hitta tusentals saker som är "min" stil precis som jag ville ha den när jag bodde i Sverige. Och att ha berusade konversation på världens knackigaste koreanska med söta killar och obegränsad tilgång till kimchi och bibimbap och tusen nya maträtter som jag upptäckt här.

Som jag sa till en vän "det här är inte en stad man har heartbreak i". Det här är en stad man lever i och jag gör mitt bästa för att leva varje minut. Jag tror jag är kär och det börjar bli ganska seriöst.


RSS 2.0