Dag 05 – Vad är kärlek?

Vi kör på tycker jag. Ibland är avståndet mellan två dagar typ två veckor och ibland är det några timmar.

Det enda jag vet om kärlek är att jag älskar det. Obesvarad, besvarad, vänskaplig, förälskelse, långvarig, tillfällig, det spelar egentligen ingen roll. Det bästa med kärlek är att det känns så jävla mycket. Att det fyller hela hjärnan och pumpas runt i blodet och är det enda man kan tänka på (och därför tycker jag att kärleken till en TV-serie eller kpopstjärna är minst lika bra som kärlek till en levande person).

I Coffee Prince så sa dom att förälskelse är den bästa tiden i ens liv. Att även om det gör skitont för att den man älskar kanske ljög för en, så kommer man alltid tänka tillbaka på förälskelsen som den vackraste tiden. Jag är säker på att det är sant. För kärlek, till vem eller vad som helst, får en att vilja leva. Kanske därför som hjärtat blivit en så viktig symbol för kärleken - för att man vill att det ska pumpa runt ens kärlek för evigt.

Och det är kanske därför som det är så svårt när kärlek tar slut. För att man har levt det och tvingat hjärtat att pumpa runt det och sen ska det inte vara så längre. Helt plötsligt finns det inte kvar, eller borde inte finnas kvar. Och då är det som att all luft har gått ur en, som att hela livet bara rann ut genom tåspetsarna. Så himla tomt.

Jag önskar att jag kunde förklara styrkan i det jag menar med kärlek. Kanske borde jag filma mig själv när jag bryter ihop framför en TV-serie eller en låt. För att visa hur det krossar fasader på två sekunder, smular sönder idealbilder till ingenting, hur det tar över hjärnan så att man KÄNNER SÅ MYCKET. Eller tänk själva på saker som berör er - tänk på kraften och sårbarheten i de stunderna. Där tror jag nämligen att man hittar kärnan i det som jag kallar kärlek.

Kommentarer
Postat av: Sarah

<33333 precis så!

2011-01-16 @ 21:48:43
URL: http://sarismarsipanis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0